Fren , balata sesleri ve el freni hakkında sorular ve cevaplar

Fren , balata sesleri ve el freni hakkında sorular ve cevaplar

Fren ,el freni, balata, kampana vb fren ekipmanları ile ilgili soru ve detaylı çözümler bu yazımızda.

  • Uzun süreli yokuş inişlerinde frenlerdeki zamanla artan sesin sebebi nedir?

Rampa aşağı sürekli inişlerde ısınmaya bağlı olarak bazı yerli kalitesiz balatalarda bu tip ses görülür balataların değişimi sorunu çözecektir.

  • Bir müddet bekleyen araç ilk kalkışta veya geri vitese geçirince ötme sesi geliyor neden olabilir?

Bu sorununda ana sebebi balatanın orjinal olmamasıdır, bunun yanı sıra el freninin kilitlenmesi ve bırakması esnasında ufak çaplı sürtünme meydana gelmesi normaldir.

  • Aracımda balataları değişmeme rağmen 1 2 ay geçmeden tekrar bozuluyor pedal dibe kadar gidiyor?

Aracınızda balata değişimi yapıldıktan en fazla 1 ay sonra tekrardan fren ayarı yapılması gereklidir. Bu ayar yapılmasına rağmen aracınızda ki sorun devam ediyorsa mutlaka arka teker merkezinden hava alınması gereklidir. Eğer hava çıkışı oluyorsa arka teker merkezleriniz bozulmuş ve değişimi gereklidir.

  • El freni Lambam Bazen ara ara yanıp sönüyor bazende tamamen yanık kalıyor sebebi ne olabilir?

El freni müşürü yada hidrolik haznesinde yağ miktarı ile ilgili sorun olma olasılığı yüksektir. bunların kontrolünden sonra kapaktaki haznede bulunan sibop arızası da bu ışığın yanmasına sebep olabilmektedir.

  • Aracımı çalışıtırıp 3, 4 km gidene kadar frene basınca arka dan ses geliyor sonra kesiliyor neden olabilir?

Bu sorunun sebebi genellikle sert balatalar(kalitesiz) ve arka merkez pistonlarıdır bunların kotrolü yapıldığı takdirde sorun çözülecektir.

  • Fren balatalarını değiştirdim ancak ses yapıyor sebebi ne olabilir?

Muhtemelen balataların alışma evresidir bir süre sonra kesilecektir. 3 ,4 günde bu ses kesilmezse balatalar tekrar kontrol ettirilebilir. Asbest denilen balatalarda ki bazı maddelerin yasaklanmasından sonra bazı balatalarda bu tarz sorunlar meydana gelmektedir.

  • Frene uzun süre bastığımda Pedal aşağı kadar iniyor sebebi nedir?

Arka fren ayarlarının tekrar yapılması gereklidir. bu ayardan sonra fren şişer ve eski halini alır .sorun hala devam ediyorsa muhtemelen sorun ana merkezdedir. bu kısmın sökülerek aktırılması gereklidir.

  • Balata Spreyi kullanmak balatalara disklere zarar verir mi seslerin kesilmesine fada eder mi?

Bu tarz spreylerin çok nadir durumlarda faydaları görülür ve muhtemelen geçidir , fren ekipmanlarına herhangi bir zararı yoktur.

Yorumlar

otomobil-blog
Yeni balataların belli bir süre boyunca koku yapması normaldir.Uyum aşamasındadır. Balatanız orjinalse belli bir süre sonra koku kesilir. Uzunca bir süre koku gitmez ve ses yapmaya başlarsa disklerinizin kontrol edilmesi gerekir. iyi günler.
Recep rehber
Yeni balata taktirdim ancak koku yapiyor bunun.sebebi nedir?

Daha Fazlası