Debriyaja bastıkça kesilen ses arıza nedir?

Debriyaja bastıkça kesilen ses arıza nedir?

Aracınızda çalışır vaziyette ses var ve debriyaja bastıkça kesiliyorsa arıza nedir? Tüm detaylar bu yazımızda..

Şanzıman Arızası

Aracınız özellikle soğuk çalıştırma (sabahları yada uzun süre çalışmadığında) aracınızdan iki metalin birbirine sürtme sesine benzer bir ötme varsa ve bu ses debriyaja bastıkça kesiliyorsa aracınızda bir arıza var demektir ve bu arızanın sebebi büyük olasılıkla şanzıman kaynaklıdır.

Arıza Kesin Olarak Nasıl Tespit Edilir

  • Aracınızda yukarıda belirtilen durum mevcutsa aracınızın ön tekerleklerini lifte kaldırmalısınız.
  • Aracınızda ESP VSA vb (viraj denge sistemi) varsa iptal etmelisiniz
  • Aracınızın el freni çekik vaziyette aracınızı boşa alıp çalıştırın
  • Eğer ön tekerlekler sürekli kendiliğinden dönüyorsa aracınızın şanzımanında (muhtemelen şanzıman kulesi) arıza var demektir.

Yorumlar

Ümit Aydemir
Hocam merhaba, Clio 4 0.9 tce motor aracım var. 70 km hızla giderken ayağımı yarım gaz yaptığım zaman bi uğultu sesi geliyor ama gazdan çektiğimde veya debriyaja bastığımda uğultu kesiliyor. Düşük hızlarda yok gibi yada çok az geliyor, hız yükselince de bariz şekilde geliyor. Sebebi sizce nedir ? Ne yaptırırsak sorun düzelir ?
Onr
2012 focus 3 arabam var debrıyaja basınca ses kesılıyor tamırcım sanzımanından dedı bgn yagını dgstırdı ama arıza devam edıyor snra gel sanzımancıya goturelım baktıralım dedı ustam cok masrafı cıkarmı malıyetı nekadar olur sıze gore arızası ndr
araba
Ahmet Tepe aracınızın marka Modeli ve sorun hakkında detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz. Debriyaja bastıkça kesilen ses ile ilgili arıza genelde uzun süre soruna neden olmaz. Ancak işinin ehli bir ustaya danışmanız yolda kalmamanız açısından uygun olacaktır. Sorunsuz sürüşler.
Ahmet tepe
Usta maliyetli mu tamiri vede o şekil kullanılsa ne gibi sorunlar çıkartır ben 2 yıldır aynı şekil kullanıyormuş farkında olmadan

Daha Fazlası