Balataların bittiğini nasıl anlarım, Fren balatası kaç Km'de değişir

Balataların  bittiğini nasıl anlarım, Fren balatası kaç Km'de değişir

Fren balatası bittiği nasıl anlaşılır? Fren balatası kaç TL'ye değişir? Fren balatası neden ses yapar? ve çok daha fazla soruya cevap bulacaksınız

Fren Balatasının Ömrü

Fren balataları aracın tehlike anında yavaşlama ve durması için lastiklerle birlikte en önemli ekipmanlardandır. Fren sisteminde oluşacak bir arıza frenin tutmamasına sebep olur ki buda direkt olarak ölümcül bir tehlikedir.

Fren Balataları kullanım kaynaklı olarak eskir. Sürekli dur kalk sıkışık trafiklerde, yokuş aşağı sürekli inişli yollarda daha çabuk biter. Sürekli uzun yolda kullanılan araçların ise balataları çok uzun süreler dayanır.

Fren Balatası bitiyorum der mi?

Fren balataların bittiğini anlamanın en basit yolu balataların eski performansını kaybetmesi ve ses yapmasıdır.Ani fren esnasında durma mesafesi artmışsa ve fren pedalı aşağıya iyice düşmüşse yine fren sistemi ve balatalar kontrol edilmelidir.Frene sonuna kadar basmanıza rağmen fren tam sıkma yapmıyorsa yine fren sistemi ekipmanları ve balatalar kontrol edilmelidir. Aşağıdaki resimde bitik ve yeni fren balatası set halinde görülmektedir. Aracınızın fren balatalarını sökmeden cep telefonu flaş ışığını tutarak kontrol edebilir balata ömrü konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

  • Fren balatalarını belli aralıklarla kontrol ettirmeli ve balataların bitip disklerin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
  • Fren Balatası seçiminde aracınıza ait orjinal markayı kullanmaya özen gösterin.

Fren , Fren balatası, Fren mesafesi, Baskı balata ömrü vb konular için diğer haberlerimize göz atın.

Yorumlar

Daha Fazlası