Avans Ayarı Nasıl Yapılır, fiyatı ve avans bozulursa ne olur?

Avans Ayarı Nasıl Yapılır, fiyatı ve avans bozulursa ne olur?

Avans nedir, Avansa ayarı nedir, nasıl yapılır? Avans ayarı bozulursa ne olur ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Avans Ayarı Nedir?

Motor aracın hareketini sağlamak için güç üretir ve bir sürü işlem gerçekleştirir. Bu işlemlerin düzenli olabilmesi için gereken hava yakıt karışımının iyi ayarlanması gerekir.Alt ve üst devirlerde motordan en fazla gücü elde etmek için gereken erken ateşleme ayarına ateşleme avansı denir.

Dinamik Avans

Dinamik avans sisteminde araç hareket halindedir bundan dolayı devir saatindeki değişimler vakum avans sistemini, mekanik avans sistemi ve elektronik avans sistemini otomatik olarak devreye alınmasını sağlayacaktır.

Statik Avans

Statik avans sisteminde araç hareket halinde değildir rölanti olarak çalışmaktadır. Avans ayarı ise bu rölanti işleminin düzgün bir şekilde devam edebilmesi için motorun devrini çevirecektir. Bu işlem sayesinde motor ömrünüz uzayacaktır.

Avans ayarında dikkat edilmesi Gerekenler ve avans bozuk olursa ne olur ?

Avans elle yapılmaz. Elle yapanlarda araca faydadan çok zarar verir.Avans ayarı avans tabancası ile sıfır hatalı yapılmalıdır. Çoğu usta bu ayarı el ile yapmaktadır. Avans ayarı düzgün yapılmayan araçlarda ateşleme zamanı gecikir ve yüksek basınçta gerçekleşen yanma aracın motoruna pistonlarına zamanla zarar verir. Zamanla motor gücü düşer performans düşer ve aşırı yakıt tüketimi başlar. Ateşlemede avans yüksek olursa ateşleme sonrası gelen yakıt patlatmalarında araçta vuruntuya sebep olur.

Yorumlar

Daha Fazlası