Aracımı kaç Günde bir Çalıştırmalıyım. Uzun Süre Çalışmamış Araba Nasıl Çalıştırılır.

Aracımı kaç Günde bir Çalıştırmalıyım. Uzun Süre Çalışmamış Araba Nasıl Çalıştırılır.

ARACIMI EN AZ KAÇ GÜNDE BİR ÇALIŞTIRMALIYIM?

Aracın ne kadar zamandır çalışmamış olduğu bu sorunun cevabını vermek için önem arz eder.Eğer aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız mutlaka yağı tamamen süzülmeden sadece 2 3 dk çalıştırıp stop ettirmeniz yeterli olacaktır. Bunun için ideal süre 3 gündür. Yeni teknoloji tam sentetik yağlar 3 4 gün kadar motor parçalarına tutunarak yağlanmayı devam ettirebilmektedir.

Kaza Sonrası Değer Kaybı Nedir

Kaskodan Bu parayı Nasıl Alırım? (TIKLA ÖĞREN)

Örnek1: 2-3 hafta boyunca aracınız hiç çalıştırılmamışsa bu aracın yağı tamamen süzüldüğü için direkt çalıştırdığınızda motor yağlama yapmaz ve parçalar aşınır hatta motor sekman, silindir vb kısımlarına hasar verebilir.

Yapmanız Gereken:

Aracın yağını komple süzerek boşaltıp yağı üstten tekrar koyarak aracın motor parçalarının yağlanması sağlanmalıdır.

Örnek 2: Eğer herhangi bir sebeple aracınız 8-9 ay ada 1 , 2 yıl hiç çalışmamışsa ; aracın ilk çalıştırması ve kontrol edilmesi üstteki durumdan çok farklıdır. Motorun birçok parçası geçen süre içerisinde yıpranacak (Hortum vb), bazı parçaları paslanacak(şanzuman difrenasiyel ) kasa ve şasi de metal yorgunluğu olacak , motor ve şanzuman yağı özelliğini yitirecektir.

Yapmanız Gereken;

Öncelikle tozlanan tıkanan kirlenen bölümler kontrol edilmelidir gerekli temizlik yapılmalı filtreleri değiştirilmelidir. Yağı alttan süzülerek değiştirilmeli yeniden yağ konulmalıdır.Mümkünse yakıt boşaltılıp yeniden yakıt konulmalıdır. çünkü Yakıt bekledikçe içindeki karışımdaki sudan dolayı sistemde deformasyon oluşabilir.

Tork Ne demek? Tork ile Motor Gücü Aynı Şey Mi?

LPG Taktırırken Marka MıYoksa Usta Mı Daha Önemli?

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir.?

(Adım Adım Anlatım İçin Tıkla)

KW -HP - TORK nedir? Nasıl Hesaplanır Nasıl Birbirine Dönüştürülür?

Yorumlar

Daha Fazlası