Aracım Vitese Geçiyor ancak Gitmiyor Sebebi Nedir?

Aracım Vitese Geçiyor ancak Gitmiyor Sebebi Nedir?

Aracım Vitese Geçiyor ancak hareket etmiyorsa Sebebi Nedir hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda..

Araç Vitese Geçiyor Ancak Gitmiyor Muhtemel Sebepler

Aracınızı çalıştırıdığınızda çalışıyor ve sorunsuz bir şekilde vites geçişi yapıyor ancak gaza basmanıza rağmen araç hareket etmiyorsa muhtemel birkaç sebebi vardır. Ya motor hareketi şanzımana aktarılamıyor yada şanzıman hareketi lastikelere aktarılamıyordur. Bu yazımızda bu sebepler hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Baskı Balata Bitmiş olabilir

Aracın hareketini sağlayan temel baskı balatadır. Kavrama olayının gerçekleşmesinden sorumludur. Vites geçişi sağlanıp debriyajdan ayağınızı çekerken kavrama devreye girer, şanzımana iletim sağlar ve araç harekete başlar.Baskı balatanızın bitmesi durumunda bu sağlanamaz ve araçta gaz verseniz bile hareket olmayacaktır. Baskı balata hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki yazımı okumanızı öneririm.

Baskı Balatanın bittiğini Nasıl Anlarım, değişimi Ne kadar tutar?

Aks Kafası kırılmış yada kopmuş Olabilir

başta bahsettiğim gibi şanzımandan alınan devinimi lastiklere aktaran kısım akstır. Aks (mafsallı mil) koparsa yada yerinden çıkarsa aracınızın hareket etmesi mümkün değildir. Motor şanzıman üretilen güç tekere gitmedikçe hareket mümkün olmayacaktır. Bu durum aracınızın altına eğilerek baktığınızda aracın ön tekelerleklerinin orta kısmında şanzımana bağlanan kısımda kopukluk varsa sorununuz aks ile ilgilidir. Ayağınızı debriyajdan çektiğinizde genelde ses vererek tepki gösterir burdanda aks sorunu olduğunu anlamanız mümkündür.

Yorumlar

Daha Fazlası