Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Klima evlerde ve iş yerlerinde olduğu gibi araçlarda da konforun en temelidir ve bakımı önelidir. Tüm detaylar bu yazımızda.

Klima Nasıl Kullanılır

Klima araç kaloriferinden farklı olarak motordan ekstra aldığı güç yardımıyla kış aylarında motor ısınmadan sıcak hava, sıcak yaz günlerinde ise mis gibi soğuk hava verir ve araç içerisinde yolcuk edenlere ekstra konfor sunar.

Klima kullanılırken sıcak havalarda araca bindiğinizde aracın içindeki havayı boşaltmadan klimayı direk açarsanız ekstra yakıt tüketmiş olursunuz. Araç içindeki hava pratik olarak nasıl boşaltılır Sıcak çarpması nasıl önlenir? (Öğrenmek için tıklayınız)

Klima Sistemi Nasıl Çalışıyor

Soğuyan hava araç içerisine verilmeden önce polen filtresinden geçer ve araç içerisine verilir. Polen filtresinin temizliği bu yüzden çok önemlidir. Klima ortamları nemli ve karanlık olduğundan İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilecek bakteriler küf ve mantar polen filtresi ve diğer klima ekipmanlarında oluşabilir

Klima Bakımı

Araçların rutin bakımları yapılırken düzenli olarak Polen filtresi değişimi gerekmektedir. Ancak çoğu kullanıcı koku vb problem yaşayana kadar polen filtresini değiştirmez yada geç değiştirir. Polen filtresi değişimi yanı sıra klima gazı ve klima ekipmanlarının uygun sıvılarla temizlenmesi de önemlidir.

Klimada Sorun Olduğunu nasıl Anlarım?

  • Klimanızı açtığınızda toz kokusu varsa
  • Klimanız yeterince soğutmuyorsa
  • Klima açtığınızda kötü koku geliyorsa klimanızın bakım zamanı gelmiş geçmiş demektir.

Klima Bakımı Yakıt İlişkisi

Klima bakımını düzenli yaptırmak ciddi oranda yakıt tasarrufu sağlar. bakımı yapılmamış klimalarda kompresör ve klima sistemi istenilen soğukluğu sağlayabilmek için daha çok çalışır ve motordan daha çok güç çeker bu sayede daha çok yakıt harcanmış olur.

Bilmeniz Gerekenler

Aracı çalıştırırken yada stop ettirirken klimanıza aşırı yük bineceğinden kapalı tutmanız klimanız açısından daha iyi olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası