Arabamın kaloriferi soğuk üflüyor sebebi ne olabilir?

Arabamın kaloriferi soğuk üflüyor sebebi ne olabilir?

Aracınızın kalorifer ayarını sıcak açmanıza rağmen soğuk geliyorsa sebebi veçözümü bu yazımızda..

Kalorifer sistemi ve Klima

Aracınızın klimadan ayrı olarak birde normal havalandırma (fan) yada sıcak hava veren kalorifer diye tabir edilen sistemi vardır. Klima bulunmayan araçlarda yada Klima devre dışıyken bu sistem devrededir.

Sorunu Anlama

Aracınızın kaloriferini açtınız ve soğuk üflüyorsa hararet göstergesine bakılır eğer aracınızın motoru ısınmamışsa soğuk havalarda araç ilk çalıştırıldığında bu gayet normaldir.

Çünkü motor ısınmadığından aracın içine de sıcak hava üflemesi mümkün değildir.Zaten klimalarda bunun için vardır.ekstra enerji kullanarak motor soğuk olsa bile sıcak hava yada motor sıcakken bile soğuk hava verebilmektedir.

1. Aracınızın harareti 80 ve üzerindeyse (motor soğutma suyu sıcaklığı) yani motor sıcaksa ve aracınızın kalorifer tesisatından hala soğuk hava geliyorsa bunun ana sebebikalorifer peteğidir.

ÇÖZÜMÜ: Petekleri söktürüp şişletip temizletebilirsiniz ya da hiç söktürmeden makine yardımıyla da araçların kalorifer petek temizliğinde %90dan fazla başarılı olunabilmektedir.

2. Diğer ihtimal ise kalorifer sisteminde hava birikmesi olmuş ve sıcak hava akışına izin vermiyor olabilir.

3. Bazı araçlarda sıcak soğuk hava akımını yönlendiren kalorifer musluğunun arıza yapması da sıcak yerine normal hava gelmesine sebep olmaktadır.

4. Radyatör delikleri de ve termostat arızası yeterli miktarda ısınmamaya sebep olabilir.

5. Aracınız klimalı ve klimada soğuk hava üflemesi gerekiyorken sıcak üflüyorsa yada yeterince soğutmuyorsa bağlantılar , tesisat, klima soketi ve klima gazı kontrol edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası