Arabadan Uğultu Sesi Gelmesinin Sebebi ve Çözümü.

Arabadan Uğultu Sesi Gelmesinin Sebebi ve Çözümü.

Aracınızdan gelen uğultunun birden fazla sebebi olabilir. Bilinçli kullanıcıların faydasına olacak bilgi ve öneriler bu yazımızda.

UĞULTU SESİ SEBEBİ VE ÇÖZÜM YOLLARI

Arabanızda normalde gelmeyen ancak hızlandıkça artan bir uğultu sesi var ve bu sizi çok mu rahatsız ediyor. Muhtemelen sorununuz aşağıdakilerden biridir. Bu konuda bilinçli olmazsanız hem gereksiz ve çok masraf edersiniz hem de sorununuz kolay çözüm yolu bulamayabilirsiniz.

PORYA BİLYASI BOZULMASI, ORJİNAL JANT VE LASTİK KULLANILMAMASI

Ses araç hızlandıkça artıyorsa ve arabayı boşta da salsanız devam ediyorsa sesin kaynağı tekerlek bilyalarınızdır. Porya bilyalarınızdaki bozulması sebebiyle aracınızda uğultu vardır. Bir diğer sebep ise jantlarınızın veya lastiklerinizin orijinal ebatı haricinde olmasıdır ki bu durumda uğultuya titreşimde eşlik edecektir. Hangi tekerleğin bilyasının bozuk olduğunu anlamak kolaydır. Aracı lifte kaldırıp tekerleği hızlıca çevirip sessiz ortamda dinlediğinizde uğultuyu rahatça duyarsınız.

Düşük birihtimal de olsa tümlastikler dikkatli dinlenip bilya sorunu olmadığına kanaat ettiyseniz arka akslardabulunan askı bilyalarını kontrol ettirmelisiniz. Bu bilyada tekerlek bilyası gibi uğultu yapabilmektedir.

ŞANZIMAN VE DİFERANSİYEL ARIZASI

Aracınızın uğultusu gaza bastığınızda artıyor gazı bıraktığınızda kesiliyorsa sorun kesinlikle tekerlekle yada bilya ile alakalı değil şanzıman dişlileri veya diferansiyel kaynaklıdır. Şanzıman bilyaları ve yağ kontrol edilir eğer bu bilyalar sağlamsa ve sesin kaynağı şanzımansa şanzıman indirme işlemi uygulanır. Çoğu zaman parça olarak tamiri mümkündür ada çıkma şanzıman ile değişim söz konusu olabilir.

Konu ile ilgili deneyim ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

engin seven
teşekkürler bilgiler için
auto king
https://www.tesvikiyegaraj.com.tr/ Tesvikiye Garaj İstanbul ® | Mini Onarım | Sunroof ve Dolu Hasar Tamiri Auto King Kurumsal ve Bireysel Müşterilerine Profesyonel Servis Hizmetini Sunar.mini onarım,auto king,sunroof tamiri,dolu hasar tamiri,istanbul eniyisi.
Özcan KANDEMİR
Aracım c max dizel otomatik . Gaza hAFif dokundugumda Yaklaşık 1200 devirde vuuv diye bir ses geliyor, gazi biraktigimda da vuuuuv diye durana kadar devam ediyor. Çoğunlukla 1200- 1600 devirde duyuyorum. Ama bence yuksek devirdede var fakat motor sesi bastırıyor. Triger, v kayısı, devirdaim, sarj dinamosu vs hepsi degisti. Kayislar kontrol edildi..fakat bulunamıyor. Mazot pompası musuru de değişti. Ses kesilmedi. Durduğu yerde boşta gaza dokununca da yapıyor.
Adem sağlam
Aracı kaldırırken 1-2 saniyelik bir uğultu duyuyorum. Sebebi ne olabilir? 2014 Fiesta

Daha Fazlası