Amortisörün patladığını Nasıl Anlarım? Patlak amortisör tamiri var mı?

Amortisörün patladığını Nasıl Anlarım? Patlak amortisör tamiri var mı?

Amortisör nedir? Amortisörün Görevi Nedir? Amortisör patlağı nasıl anlaşılır? Amortisörün tamiratı mümkün müdür?

Amortisör Nedir?

Motorlu araçlarda ve bisikletlerde sarsıntıyı engellemek yada en aza indirmek üzere kullanılan araçtır.

Amortisörlerin içinde piston ve kol diğer tarafında hava veya yağ yada her ikisi bulunabilir ve darbeleri yumuşatır. gelen darbe aracın direk gövdesi yerine amortisör içindeki karışımla absorbe edilir. Borunun dışında görülen yaylar ise ani darbelere karşı koruma görevi yapar.Amortisörlerin en büyük düşmanı tozdur ve aracın toza karşı olabildiğince korunması amortisör kapakları kullanılması önerilir.

Amortisörü Bozuk Araç Nasıl Anlaşılır

Amortisör de arıza durumunda bilinmesi gereken en önemli durum amortisörlerin çift olarak değiştirilmesidir.Yoksa aracın bir tarafı yumuşak diğer tarafı sert olacak buda konforunuzu etkileyecektir.

  • Amortisörü bozuk araç normale göre daha fazla yaylanır.(fren pompalayarak bırakarak durmaya çalıştığınızda aracınız aşırı yaylanma yaparak size cevap verir)
  • Çukura girdiğinizde lıkır lukur sesler gelir.
  • Araç durduğu yerde aracın üzerinden aracı yaylandırdığınız da fazlaca yaylanıyorsa amortisör patlak demektir.
  • Amortisörünüze tekerin aralığından baktığınızda yağ lekeleri varsa amortisörünüz patlak demektir.

Amortisörün ömrünü uzatmak için çukur ve tümseğe kadar ayak pedal da kalsa bile çukur yada tümsek anında ayak frende olmamalıdır. Amortisörlerin çoğu zaman tamiri olmamakla birlikte Ankara da çok ünlenmiş amortisör ustaları vardır. aracın amortisör çifti 500 700 TL'ye değişirken tamirat ile 200 TL'ye aracınızı eski konforuna kavuşturabilirsiniz. Ostim sanayi sitesinde Nam Amortisör bu konuda nam yapmıştır. %100 sonuç alabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası