Akıllı Yakıt Sistemi ve Detayları?

Akıllı Yakıt Sistemi ve Detayları?

Akıllı Yakıt Sistemi Nedir? Yakıt Tanıma Sistemi nedir? aracınıza yanlış yakıt konmasını istemiyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Ne İşe Yarar?

Yeni model bir çok araç artık kolay yakıt yada akıllı yakıt sistemi adı altında bu özelliği araçlara koymaktadır.

Akıllı yakıt sistemi çok basit tabir ile aracınıza yanlış yakıt konulmasını engelleyen bir özellik olup aracınız benzinli ise benzin pompasına göre depo ağzı bulunması, dizel ise ona göre depo ağzı olmasıdır.

Bu sistemin işlevsel olabilmesi için öncelikle yakıt aldığınız petrol istasyonununda standartlara uygun olması gerekmektedir.

Aracında Akıllı Yakıt Sistemi Bulunanlar Dikkat !!

Bazı petrol istasyonlarında yakıt tabancası yanlış yakıt tankına takılmış olma ihtimali de olabilir bu yüzden siz siz olun teknolojiye güvenmenin yanında pompacı arkadaşa hangi yakıtı koyması gerektiğini belirtin.

TAŞIT TANIMA SİSTEMİ NEDİR?

Taşıt tanıma sistemi, akaryakıt istasyonuna aracınızla bir defa aracınızın plakası ve yakıt cinsini kaydettirmekle aktif edilip, daha sonraki yakıt alımlarında yakıt istasyonunda aracınızın otomatik tanınması ve aracınıza sadece sistemi işlenen yakıtın konulmasını sağlayan sistemdir.

Bu sistemde pompa görevlisi aracınıza yanlış yakıt koymaya çalışsa bile sistem devreye gireceğinden aracınızın tankına yanlış yakıt konulamayacaktır. Ulusal bir çok firma şu anda yakıt tanıma sistemi kullanmaktadır

Araca benzin yerine dizel yakıt yada dizel yerine benzin koyarsak ne olur?? ( tıklayın)

Yorumlar

Daha Fazlası