Turbo Arızasını Nasıl Anlarım ve TSİ, FSİ, GDİ ve Opel Turbo Arızası Sebepleri

Turbo Arızasını Nasıl Anlarım ve TSİ, FSİ, GDİ ve  Opel Turbo Arızası Sebepleri

TSİ FSİ GDİ vb Turbo benzinli Araçların Turbo Arızaları Neden olur? Arıza Durumunda Ne yapmalıdır.

TSİ FSİ vb Turbo Araçların Turbo Arızaları Neden Olur?

Turbo Nedir Ne işe yarar bilmiyorsanız bu yazıdan önce ilgili bilgileri okumanızı öneririz. (Tıkla)

Günümüz otomobil teknolojisinde amaç artık daha küçük motorlardan daha çok verim almak ve daha az yakıt tüketimi yaparken doğayı da kirletmemek temel amaç olmuştur. Peki bunların hepsini birden yaparken motoru küçülttüğünüzde gücü Nasıl elde edeceğimiz sorununu çözen temel parça turbo sistemidir.

Motor devri belli bir seviyeye geldiğinde çok daha fazla güç üreten turbo sistemi motora gelen hava akışını basınçlandırarak zengin oksijen girişi sağlar ve bu sayede yakıt daha hızlı ve verimli yanar.

Tabiki bu sistem çok narin ve ve arıza vermesi çok kolay bir sistemdir. Maliyet açısından bu tip arızalar pahalı gruba girer.

Turbolu Araçlar Nasıl Kullanılmaldır yazısını Okumak İçin Tıkla

Aracımın Turbosunda Arıza Olduğunu Nasıl Anlarım

Turbo arızası bir anda gerçekleşmez. Sinsi ve yavaş ilerle ve anlaşılmasıçok güçtür.Günümüz araçların elektronik ekipman ve sensörleri bir hayli fazladır. Yüzlerce sensörden oluşan otomobillerde en ufak bir arıza anında ECU denilen araç beynine iletilir. Turboya ait sensör de turbo arıza yaptığında hemen sizi bilgilendirecektir. Bununla paralel olarak aracınızın yakıt sistemi verimli çalışamayacağından aracınız çekişten düşecek ve çok yakamaya başlayacaktır.

Sensörler hakkında detaylı bilgiler için Tıkla.

Ecu Hakkında detaylı bilgi İçin Tıkla.

Turbo arıza yapması durumunda yüksekgaz verildiğinde yukarıdaki belirtilerin yanısıra sevimsiz bir ötme sesi de meydana gelecektir. Mavi dumanın eşlik ettiği bu durum artık son evredir ve müdahale edilmelidir.

Arıza Durumunda Ne Yapmak Gerekir.

Aracınızın turbo arızası yapması durumunda güvenli bir şekilde aracınızı kenara çekin. Tekrar aracınızı çalıştırdığınızda uyarı lambası sönmüşse selenoid valfiniz arıza verme olasılığı yüksektir. Selenoid valf basınç vanası olarak tanımlanır.Arıza ışığı halen yanıyorsa turbonuz arızalanmış demektir. Selenoid valf arızasında aracınızı yüksek deviryaptırmadan yada çekici yardımıyla servise götürmelisiniz.

Uzun Ömürlü Turbo İçin

Turbonuzun sağlıklı ve uzun ömürlü olması için motor soğukken aşırı yüklenmemeniz önerilir. Aracınızın bakımlarına özen göstermeniz de motor ve turbo sağlığı açısından faydalı olacaktır.

Yorumlar

tembel
fsi motorlarda turbo besleme ünitesi mevcut değildir bilginize.

Daha Fazlası