SRC hangi araçlarda gereklidir, SRC cezası ne kadar ve SRC sınav tarihleri

SRC hangi araçlarda gereklidir, SRC cezası ne kadar ve SRC sınav tarihleri

SRC Nedir? SRC Hangi arçlarda zorunludur? 2017 SRC sınav tarihleri ve SRC hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar bu yazımızda.

SRC Nedir?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerinin alması ve sürekli yanında bulundurması gereken belgeye SRC (mesleki yetrlilik) belgesi denir. Şehir dışı yada şehir içi fark etmeksizin yük ve yolcu taşınan her durumda belgeye sahip olmak değil o anda yanında bulundurmakta zorunludur.

Kimler SRC almak Zorunda

Src1 (uluslararası yolcu taşımacılığı)Src2 (şehirler arası yolcu taşımacılığı)Src3 (uluslararası eşya-yük taşımacılığı)Src4 (şehirler arası eşya-yük taşımacılığı)

Taksi, Minibüs, Servis Aracı, Kamyon, Kapalı Van fark etmeksizin yük ve yolcu taşıyan araçların yanı sıra Ruhsat bilgilerinde TİCARİ yazan ancak özel olarak kullanılan tüm araçlarda SRC zorunludur.

SRC Cezası Ne kadar ?

SRC ile kullanılması gereken aracı hem kullanan hemde araç sahibine cezai işlem uygulanır.

248 TL Araç şöförüne

625 TL Firma Sahibine

SINAVSIZ SRC ALMA ŞARTI

19/07/2003 tarihinde SRC belgesi zorunlu hale gelmiştir. Ancak ehliyetini bu tarihten önce almış olanlar için gerekli evrakları ibraz etmeleri halinde kursa katılmadan ve sınava girmeksizin SRC belgesi alma hakları vardır.Sürücü belgesi B sınıfı ise SRC 2 ve SRC 4 belgesi, C, D ve E sınıfı ise SRC 1 ve SRC 3 belgesi almak için başvuruda bulunabilirler.

SINAVLA SRC ALMAK

Ehliyeti 2003 ten sonra almış olanlar ise;

  • Mesleki yeterlilik eğitim merkezinde SRC eğitimine katılmak
  • Büyük otobüs için 26 yaş üstü olmak
  • 66 yaşından gün almamış olmak
  • SRC sınavından en az 60 puan almak

SRC belgesini Almak için Gerekli Evraklar

1) 1 Adet Kimlik fotokopisi, 2) 1 Adet Sürücü belgesi fotokopisi, 3) 2 Adet son altı ay içerinde çekilmiş vesikalık resim, 4) 1 Adet Diploma fotokopisi.

2017 SRC Sınav Tarihleri

Yorumlar

Erdal
Src4 belgesi olmadan şehir içi yüklü kaç kilometre gidilir cezası varmıdır

Daha Fazlası