Ehliyetsiz Yakalanmanın Cezası Değişti. Ehliyetiniz Var Fakat Yanınıza Alamadan Çevirmeye Takıldınız. İşte Kanun Maddesi Ve Cezalar

Ehliyetsiz Yakalanmanın Cezası Değişti. Ehliyetiniz Var Fakat Yanınıza Alamadan Çevirmeye Takıldınız. İşte Kanun Maddesi Ve Cezalar

EHLİYETİNİZ VAR FAKAT YANINIZA ALMADINIZ POLİS DURDURDU NE OLUR?

Karayolları Trafik Kanununagöre Ehliyetinizin olup olmamasının yanı sıra yanınızda bulundurmanız da önemlidir. Eğer polis çevirmesine denk gelirseniz ve ehliyet yanınızda yoksa POLİS memuru sorgulama yapar ve ehliyetinizin bilgilerine ulaşırsa ehliyetsizlikten değil de yanınızda bulundurmamaktan işlem yapılır.

Madde 44- Sürücü belgesi sahipleri:

a) İkamet adresi değişikliklerini belgeyi veren kuruluşa otuz gün içinde bildirmek, b) Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmak ve yetkililerin her isteyişinde göstermek, Zorundadırlar. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler, 1763 lira para cezası ile cezalandırılırlar.Bunun yanı sıra 5 ceza puanı alırlar.

Kim hangi ehliyetle hangi aracı sürebilir.(Tıkla Öğren)

Eğer ehliyetiniz var ve polis memuru bunu sistemden sorgularsa sonrası memurun insafına ve sizin ikna kabiliyetinize kalmış bir durum.

Ehliyetin hiç olmaması yada polise gösterilmemesi de yine aynı cezaya tabidir ve 1763 TL ile cezalandırılır.

Yorumlar

Ferit Mammadli
Merhaba ben azerbaycandan ehliyet aldım ama istanbulda okuyorum4 sene daha buradayım burda ehliyet çok pahalı kendi ehliyetimi nasıl kulana biirim? Bana mailden uIasa biIİrmisiniz?

Daha Fazlası